Gezondheid en Vaccinaties

 

Samenwerking met Thuisvaccinatie.nl

MyTripBooker werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. MyTripBooker is geen arts of medische instelling, om deze reden zijn wij niet in staat u medische adviezen te verlenen. Bij de bestemmingsinformatie voor het land waar u naar toe reist, vindt u alle informatie terug die specifiek geldt voor deze bestemming. Hieronder vindt u uitgebreide informatie terug over uw gezondheid en vaccinaties en de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl. Wilt u een afspraak maken met Thuisvaccinatie.nl? Klik dan hier

Reisvaccinaties nodig? De arts komt bij u thuis!

U gaat op reis en moet er dan niet aan denken om ziek te worden… In veel landen zijn de medische voorzieningen echter aanzienlijk slechter dan bij ons in Nederland of in andere Westerse landen. Bovendien zijn ziekenhuizen en klinieken in het buitenland vaak ook lastiger te bereiken. Reizen is een avontuur, gezondheidsrisico’s horen daarbij. Het is mogelijk u tegen een groot aantal van deze gezondheidsrisico’s te beschermen.

Slechte hygiëne

Een aantal reizigersziekten wordt verspreid door slechte hygiëne. Denk bijvoorbeeld aan een verkoper op een lokale markt die na een toiletbezoek zijn handen niet goed wast. De ziekteverwekkers die bijvoorbeeld hepatitis A en buiktyfus kunnen veroorzaken, kunnen dan gemakkelijk terechtkomen op die sappige meloen die u bij het marktkraampje koopt. Zorg dan ook altijd dat u persoonlijke hygiëne optimaal is. Het gebruik van antibacteriële hand gel kan al een verschil maken.

Muggen

Naast een slechte hygiëne zijn muggen eveneens grootaandeelhouder in het verspreiden van reizigersziekten. U heeft vast weleens gehoord van malariamuggen die de ziekte malaria overbrengen. Maar ook gele koorts, chikungunya en dengue (knokkelkoorts) worden verspreid via muggenbeten. Voor sommige gebieden is het risico op een malaria-infectie zo groot dat malariapillen worden aanbevolen. Daarnaast is het altijd belangrijk om mug werende maatregelen te treffen: draag bedekkende kleding, smeer de blote huid in met een middel dat DEET bevat en slaap ’s nachts onder een klamboe.

Reisvaccinaties

Een aantal gezondheidsrisico’s kunt u dus zelf (deels) verminderen. Toch kan het nodig zijn om reisvaccinaties te halen. Soms zijn deze zelfs verplicht. Landen zoals Kenia, de Democratische Republiek Congo en Indonesië stellen bijvoorbeeld (in bepaalde situaties) de gele koorts vaccinatie verplicht. Maar veel vaker is het gewoon beter voor uw eigen gezondheid om u tijdig voor vertrek te laten vaccineren met de voor uw reisbestemming benodigde reisvaccinaties. Dat kan bijvoorbeeld via Thuisvaccinatie.nl.

Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl biedt een unieke service: vaccinatie bij u thuis, door een erkende arts op het moment dat u het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij u langskomen. U kunt ervoor kiezen om bij deze gelegenheid gelijk het hele gezin te laten vaccineren.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de werkwijze en de voordelen van Thuisvaccinatie.nl. Hoewel Thuisvaccinatie.nl bij u aan huis komt, is de dienstverlenging niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Bovendien worden uw reisvaccinaties meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaar het gemak van Thuisvaccinatie.nl