BELANGRIJK OM TE WETEN

Heeft u toch nog een vraag en wilt u niet direct bellen? Vul dan ons contactformulier in.

Email

U kunt ons mailen op het volgende e-mail adres: info@mytripbooker.nl.

Telefoon

Wilt u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ons bereiken op het volgende telefoonnummer: +31(0)88 448 20 00.

Openingstijden

MyTripBooker is te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 17:00 uur.
Op zaterdagen, zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Feestdagen 2016:

2e kerstdag maandag 26 december 2016             

Bezoekadres

MyTripBooker
Verrijn Stuartlaan 28
2288 EL Rijswijk

Wilt u graag bij ons op bezoek komen om de mogelijkheden voor uw reis te bespreken? Wij verzoeken u om vooraf een afspraak te maken zodat u er zeker van bent dat de juiste reisspecialist aanwezig is.

Bedrijfsgegevens

Kamer van Koophandel: 63723522
BTW-nummer: 855372102B01

Bankgegevens

ABN AMRO
Rekeningnummer: NL64 ABNA 0537 0849 16
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Noodnummer

In geval van nood kunnen thuisblijvers tijdens kantooruren bellen naar MyTripBooker op ons reguliere telefoonnummer: 088 - 448 20 00. Wij kunnen snel achterhalen waar u zich bevindt en contact met u leggen. Dient er buiten kantooruren contact gezocht te worden? Dan kan er enkel in noodgevallen op het nummer 088 - 448 20 00 worden gebeld. Houdt er rekening mee dat het i.v.m. het type reis en het tijdsverschil tussen Nederland en de bestemming het niet altijd mogelijk is om binnen korte tijd contact te leggen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om dit op zeer korte termijn te realiseren. Wij raden u aan de gegevens van de hotels waar u verblijft achter te laten bij de thuisblijvers. Zo zijn zij op de hoogte van waar u verblijft en kunnen zelf contact leggen met de hotels.

Wat te doen in het geval van een calamiteit tijdens uw reis

Ziekte, diefstal of ongeval

Op het moment dat u te maken krijgt met een calamiteit, denk hierbij aan ziekte, diefstal of een ongeval, dan dient u een aantal stappen ondernemen om alles soepel te laten verlopen: 

  • Neem contact op met de lokale vertegenwoordiger (dit is vaak uw gids en/of chauffeur, contactgegevens vindt u terug in de reisbescheiden). Zij zijn in staat de eerste stappen te zetten en u waar nodig te ondersteunen. Zij zijn op de hoogte van de lokale gebruiken en kunnen u bijstaan met vertalen bij bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek, -opname en het doen van aangifte; 
  • Neem contact op met de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij. De alarmcentrale zal u vanuit Nederland begeleiden en waar mogelijk zorgdragen voor de financiële afhandeling.

Natuurgeweld en/of molest

In het geval van een grotere calamiteit, denk hierbij aan natuurgeweld of molest, waardoor u uw reis niet kunt vervolgen volgens de route of de reis moet afbreken dan dient u een aantal stappen te ondernemen om alles soepel te laten verlopen:

  • Neem contact op met de lokale vertegenwoordiger (dit is vaak uw gids en/of chauffeur, contactgegevens vindt u terug in de reisbescheiden). Zij kennen de lokale situatie en zullen ervoor zorgen dat u in veiligheid wordt gebracht. Samen met u, de lokale vertegenwoordiger en MyTripBooker wordt er bekeken hoe en of u de reis kunt voortzetten en welke extra kosten hierbij komen kijken;
  • Neem contact op met de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij. De alarmcentrale zal u vanuit Nederland begeleiden en waar mogelijk zorgdragen voor de financiële afhandeling.

MyTripBooker zal in het geval van een calamiteit altijd op de hoogte worden gebracht door de lokale vertegenwoordiging en onze medewerkers zullen ten alle tijden in contact met u blijven om u te ondersteunen. Heeft u uw verzekering geboekt via MyTripBooker? Dan kunt u contact opnemen met de alarmcentrale van Alianz Global Assistance: +31 (0)20 592 92 92.

Verloopt het programma niet zoals afgesproken?

Is er tijdens de reis iets mis met een onderdeel van de reis, bijvoorbeeld een accommodatie, transfer of excursie, neem dan contact op met de lokale vertegenwoordiger (dit is vaak uw gids en/of chauffeur, contactgegevens vindt u terug in de reisbescheiden). Zij zullen (in overleg met MyTripBooker) het proberen op te lossen. Wordt het ter plekke niet naar uw tevredenheid opgelost, dan dient u ten alle tijden tijdens de reis contact op te nemen met MyTripBooker via het e-mail adres: klantenservice@mytripbooker.nl.