Visuminformatie

Voor sommige reizen is het noodzakelijk om een of meerdere visa aan te vragen voor de bestemming(en) die u aandoet. Bij de bestemmingsinformatie onder het kopje ‘Reisdocumenten’ kunt u alle relevante informatie met betrekking tot uw paspoort en visum terugvinden. Hierin wordt vermeld wat de vereisten zijn voor uw paspoort en of een visum vereist is voor de bestemming(en) waar u naar toe reist.

Voor het aanvragen van het visum zijn twee opties mogelijk:

  • U kunt uw visum aanvragen bij aankomst op de bestemming. Het betreft hier een zogenaamd ‘Visa upon arrival’;
  • U moet uw visum voorafgaand aan de reis in Nederland aanvragen.

Het aanvragen van een visum is vaak een tijdrovende aangelegenheid. Het uitzoeken van alle informatie die noodzakelijk is, het invullen van de formulieren, naar de Ambassade of het consulaat om uw paspoort en aanvraag af te geven en weer terug naar de Ambassade of het consulaat om uw paspoort weer op te halen.

De VisumCentrale

MyTripBooker werkt samen met het gerenommeerde bedrijf de VisumCentrale. De VisumCentrale helpt u met een effectief en gestroomlijnd proces om uw visum aan te vragen. Hierdoor kunt u vertrouwen op een eenduidige, foutloze verwerking van uw visumaanvraag.

Wat kunt u verwachten van de VisumCentrale:

  • Een uitgebreide controle van uw ingestuurde visumaanvraag en benodigdheden alvorens de aanvraag wordt doorgezet naar de Ambassade of het Consulaat van het land waarnaar u afreist;
  • De VisumCentrale neemt de tijdrovende procedure bij de Ambassade of het Consulaat uit handen en zal voor u uw aanvraag indienen en uw paspoort ophalen zodra uw visum gereed is;
  • Een uitgebreide controle van uw visum bij terugkomst van de Ambassade of het Consulaat alvorens het paspoort aan u wordt teruggezonden;
  • De experts van de VisumCentrale zijn 12 uur per dag bereikbaar, werken snel, effectief en zijn zeer goed geïnformeerd.

Uw visum aanvragen via de VisumCentrale

Hoe gaat een visumaanvraag in zijn werk?

Na het boeken van uw reis ontvangt u van MyTripBooker uitgebreide informatie over uw visumaanvraag. Deze informatie zal op u en uw reis zijn afgestemd en alle benodigde informatie bevatten om uw aanvraag in gang te zetten. Met behulp van deze informatie kunt u uw visumaanvraag starten. Let op! Start uw visumaanvraag niet te vroeg, het kan zijn dat uw visum dan niet meer geldig is op het moment dat u naar uw bestemming afreist.

Hoe betaal ik voor mijn visumaanvraag?

Vraagt u een visum aan, dan zijn hier kosten aan verbonden. De kosten worden niet in rekeningen gebracht op uw factuur van MyTripBooker tenzij het een reistoestemming betreft die alléén MyTripBooker voor u kan aanvragen. Is dit het geval, dan vindt u deze informatie terug onder het kopje ‘Reisdocumenten’ bij de bestemmingsinformatie.

Reistoestemming via MyTripBooker

Is het voor uw reis noodzakelijk dat MyTripBooker een reistoestemming voor u aanvraagt, dan zullen de kosten hiervoor op uw factuur worden vermeld. Let op! Het kan voorkomen dat er naast de reistoestemming een visum aangevraagd moet worden. De kosten voor het visum lopen niet via MyTripBooker.

Visa upon arrival

Op het moment dat u een ‘Visa upon arrival’ aan wilt vragen, dient u het bedrag vermeld gepast mee te nemen op uw reis en de kosten ter plaatse aan de lokale overheid te betalen.

Visum via de VisumCentrale

Vraagt u uw visum aan via de VisumCentrale? Dan rekent u de kosten van uw visum rechtstreeks af met de VisumCentrale. De VisumCentrale accepteert betaling via creditcards van Visa, American Express, MasterCard en betaling met AirPlus International-kaart. Voor creditcard betalingen geldt een toeslag van 3,5%. Betaling via iDEAL is ook mogelijk (m.u.v. van de ESTA voor de Verenigde Staten). Het betaalverzoek zal echter aan u verzonden worden ná afronding van de aanvraag en niet vooraf.

Bijzonderheden

  • Het is uw eigen verantwoordelijkheid om in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten voor uw reis. Dit betreft uw paspoort en indien vereist het bijbehorende visum;
  • Het paspoort mag niet worden verward met de identiteitskaart;
  • Bovenstaande procedure is gebaseerd op de Nederlandse en Belgische nationaliteit. Heeft u een andere nationaliteit, dan horen wij dit graag van u, wij helpen u uiteraard graag verder om de juiste vereisten voor u uit te zoeken.