Selecteer een pagina

Voor veel mensen is een vakantie in Tanzania een droom. Dat komt omdat het landschap gigantisch mooi is, mensen je met open armen ontvangen en ten alle tijden een lach op hun gezicht hebben. Je kan heel veel dingen doen in Tanzania, in dit artikel zetten we een aantal van die dingen op rij.

Beklim de Kilimanjaro

Wil je echt graag avontuur beleven, dan is het beklimmen van de Kilimanjaro een must. Je staat op duizenden kilometers hoogte en kijkt over de Furtwängler-gletsj uit. Door eerst de Machame route te doen, heb je wat tijd om te acclimatiseren aan de hoogte, op die manier bereiken veel mensen de top

Serengeti

Wil je verschillende soorten dieren in het wild bekijken? Dan is een safari in het Serengeti park een echte aanrader. Elk jaar weer migreren miljoenen gnoes over de uitgestrekte vlakten. Ook zebra’s en duizenden gezellen zal je veel tegenkomen. De meeste mensen doen de safari toch om een aantal dieren uit de big five te zien, want er lopen ook olfianten, leeuwen en cheeta’s rond.

Snorkelen op vakantie in Zanzibar

Het strand van Zanzibar is geweldig door het heldere blauwe water en de witte stranden, maar het waterleven in dat kristal heldere water is adembenemend mooi. Veel duikers beschouwen dit als het mooiste plekje van de oostkust van Afrika.

Gombe stream national park

Gombe Stream ligt aan de noordkust van het taganyika meer en is bekend geworden door de chimpansee liefhebber Jane Goodall. Je hebt hier de mogelijkheid om een mooie trektocht te doen door de gebieden waar duizenden chimpansees leven.