My trip booker

Hoe ontwijk je wachtrijen in de Efteling?

Hoe ontwijk je wachtrijen in de Efteling?

Geplaatst op

Als je naar de Efteling gaat, wil je natuurlijk zo min mogelijk in de rij staan. Er zijn zoveel attracties en je wilt overal in. Om dat mogelijk te maken, zijn hier aantal tips om rijen te ontwijken. Bekijk website van de Efteling voor de wachtrijen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Soms heb je niet veel keuze, maar als het even wel kan, moet je een rustige dag uitzoeken om naar de Efteling te gaan. Als er weinig mensen gaan, zijn er natuurlijk ook weinig rijen. Gelukkig maakt de Efteling dit heel makkelijk voor je! Op de site van het park staat er onder het kopje ‘plan je bezoek’ het subkopje ‘openingstijden en drukte’. Op deze pagina krijg je een kalender te zien met de verwachte drukte op elke dag. Hoe roder de dag op de kalender, hoe drukker het zal zijn in het park. Raadpleeg deze kalender dus altijd voor je bezoek!

Zoek de daluren op

Binnen de dag zelf kan de drukte bij de attracties ook enorm variëren. Het is dan ook belangrijk om de topattracties in de rustige daluren op te zoeken. Tijdens lunchtijd zullen veel mensen ergens gaan zitten om te eten. Dit is je kans om je favoriete attractie op te zoeken! De rijen zijn korter tijdens lunchtijd. Maak er gebruik van! Verder zijn het begin en het eind van de dag rustiger. De mensen komen verspreid door de ochtend aan en vertrekken verspreid over de middag. Ga dus extra vroeg of extra laat naar de topattracties, want om deze tijden zijn er minder mensen in het park.

Vermijd de menigte

De Efteling is zo gebouwd dat bepaalde routes het meest voor de hand liggend zijn om te volgen. Veel mensen volgen deze routes dan ook. Deze menigte moet jij juist ontwijken. Volg niet de mensenmassa die vaak gelijk richting de Fata Morgana loopt, maar doorkruis gelijk het hele park en begin achteraan met je route.

Geniet van je topdag

Nu ben je er helemaal klaar voor! Deze 3 handige tips kunnen je veel tijd besparen op je dagje Efteling. Nu heb je tijd over om aan het eind van de dag je favoriete attractie nog een keer te bezoeken.

Gerelateerde berichten

Ultiem vermaak voor kinderen: de Kindergoochelaar

Een partijtje waarbij veel kinderen aanwezig zijn op het programma staan? Verras de kinderen eens met wat anders, huur een kindergoochelaar in. Met...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden