My trip booker

Jijona een prima vakantiebestemming nabij de Costa Blanca

Jijona een prima vakantiebestemming nabij de Costa Blanca

Geplaatst op

Over het Spaanse Jijona

De plaats Jijona ligt in de gelijknamige gemeente in Spanje. Het ligt in de Spaanse provincie Alicante en behoort tot de regio Valencia. In het Valenciaans wordt Jijona ook wel Xixona genoemd. Jijona ligt dicht bij de Costa Blanca, op zo’n 20 minuten rijden vanaf het strand. Jijona is vooral bekend vanwege de lekkernij met de naam turrón die er vandaan komt. De Spaanse lekkernij turrón heeft wat weg van nougat. Jijona stamt uit de twaalfde eeuw en kent dus ook een rijke historie. Het ligt in de buurt van Benidorm en (het vliegveld van) Alicante.
Het aanbod van vakantiewoningen a/d Costa Blanca is zeer divers en in alle huursegmenten is er wel een fraai huisje te vinden.

Toerisme a/d Costa Blanca

Jijona heeft de toerist veel te bieden. Zoals gezegd ligt de Middellandse Zee op slecht 20 minuutjes rijden met de auto. Jijona is dan ook prima geschikt voor een strandvakantie. Natuurlijk kunt u in Jijona ook genieten van het aangename Spaanse klimaat, met warme zomers en winters en de zon die er vrijwel altijd schijnt. In Jijona moet u natuurlijk de lekkernij turrón proeven. Er is zelfs een museum aan deze lekkernij gewijd. Dit museum draagt de naam Museo del Turrón en u kunt er rondleidingen volgen (ook in het Engels). Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de heerlijke turrón te kopen en te proeven. Veel ijssalons in de omgeving van Jijona bieden bovendien turrónijs aan. Naast genieten van deze zoetigheid, kunt u ook genieten van cultuur in Jijona. Zo vindt u op de heuvel naast Jijona de ruïnes van een oud kasteel. Deze ruïnes zijn dagelijks gratis te bezichtigen. Voor wandelaars en fietsers is een uitstapje naar de bergketen met de naam Carrasqueta een aanrader. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de regio en de zee. Er kan gewandeld worden, maar uiteraard is het ook mogelijk om de tocht met de auto af te leggen en zo van het uitzicht te genieten. De Sierra de la Carrasqueta is gelegen tussen Jijona en de plaatsen Alcoy en Ibi.

Overige informatie Jijona en omgeving

Voor liefhebbers van de Spaanse zon, cultuur en of natuur, zijn in het veelzijdige Jijona op de juiste plek. Er is voor ieder wat wils en daarnaast kunt u er genieten van één van de lekkerste Spaanse zoetigheden: turrón. Mocht u interesse hebben in een recreatiewoning, een vakantiehuisje of een tweede woning in Jijona, check dan het aanbod eens tijdens uw vakantie a/d Costa Blanca.
De regio heeft alles  voor een heerlijk verblijf in het oosten van Spanje!

Gerelateerde berichten

Ultiem vermaak voor kinderen: de Kindergoochelaar

Een partijtje waarbij veel kinderen aanwezig zijn op het programma staan? Verras de kinderen eens met wat anders, huur een kindergoochelaar in. Met...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden